OKU-YORUM

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen OKU-YORUM Projesini gerçekleştirdik. Proje yıl sonu raporumuz aşağıda belirtilmiş olup proje ile igili bilgiler KTS sistemine yüklenmiştir.

2023 - 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

GÜNGÖR CERİT CUMHURİYET İMAM HATİP ORTAOKULU

“OKU-YORUM 2024 OKUMA KÜLTÜRÜNÜN GELİŞTİRİLMESİ” PROJESİ YILSONU DEĞERLENDİRME RAPORU

“Oku-Yorum” Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi, Yazar Nuri PAKDİL ve Erdem BAYAZIT temasıyla 2024 yılında da düzenlenmiştir. Mart ayında başlayan proje Haziran ayında sonlandırılmıştır.

Öğrencilerimizin okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendirebilen, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebî ve mesleki gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak amaçlanmıştır.

Mart ayı faaliyetleri:

·         Yazarlarımızdan kitap seçimi yapılmıştır. Buna göre seçilen kitaplar şunlar olmuştur: Anneler ve Kudüs (Nuri PAKDİL), Edebiyat Kulesi (Nuri PAKDİL), Kalem Kalesi (Nuri PAKDİL), Vahyin Diriltici Soluğu (Adil Erdem BAYAZIT).

·         Projedeki faaliyetleri yürütmek için proje ekibi oluşturuldu. Buna göre okul proje ekibi Türkçe Öğretmeni Elif TURANLI ve Arapça Öğretmeni Huriye ÇAPARTI yönetiminde sürdürüldü.

·         Seçilen kitapların temini sağlandı.

·         7.sınıf seviyesinden 10 kişilik gönüllü öğrenci topluluğu oluşturuldu. Katılım sağlayan öğrencilerimiz şunlardır: RAZİYE USLU, ESMA ÜNSAL, NAZAR NİSA KURDİŞ, PELİN YAYLA, ELİF NAS ŞAFAKOĞLU, MUHAMMET ÇANKIR, SÜMEYYE ÖZ, MEHMET EFE KIYMA, EBRAR SAFİYE TUNCER, ELA NUR BİRCAN.

·         Oluşturulan takıma isim verildi. (Berceste)

·         Takımın sorumluluğunu üstlenmek üzere takım lideri olarak Raziye USLU seçildi.

·         Mart ayında okunmak üzere, alınan kitaplardan “Anneler ve Kudüs”ün dağıtımı yapıldı.

Nisan Ayı Faaliyetleri:

·         Kitap değişimi yapıldı. Nisan ayı için belirlenen “Edebiyat Kulesi” eseri okundu. Özet formlarının dağıtımı, özet çıkarılması ve okunan eserin değerlendirilmesi sağlandı.

Mayıs Ayı Faaliyetleri:

·         Nuri PAKDİL’e ait “Kalem Kalesi” adlı eser okundu.

Haziran Ayı Faaliyetleri:

·         “Vahyin Diriltici Soluğu” adlı eser okundu ve değerlendirildi. Öğrenciler dönüşümlü olarak aynı kitapları okuyarak formları doldurmuş olup aynı kitabı okuyan arkadaşlarıyla görüşlerini paylaşmışlardır.

Komisyon Üyeleri:

Elif TURANLI                                                          Huriye ÇAPARTI

Türkçe Öğretmeni                                                     Arapça Öğretmeni

Gülser EROL

Müdür Yardımcısı