DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ-1

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ-1

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kasım Ayı Raporu

 

Tanıtım ve Duyuru Etkinliği

Dilimizin Zenginlikleri Projesi bakanlık tarafından paylaşılan tanıtım videosu ve uygulama kılavuzu ile birlikte okulumuzdaki öğrencilere tanıtıldı.

 

Okul Yürütme Komisyonu

Okulumuzda projeyi yönetmek adına bir müdür yardımcısı koordinasyonunda Türkçe öğretmeni ile oluşan komisyon oluşturuldu.

 

 Sözlük Tasarım Yarışması

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Bu sebeple hazırlanacak sözlüklerin şartnamesi öğrencilerle paylaşıldı. Öğrencilerin katılımıyla sözlük çalışması yapıldı. Türkçenin zenginliklerini öğrencilere tanıtacak çeşitli sözlükler tasarlandı.

 

Klasik Eser Okuma Çalışması

Okulumuz bünyesinde klasik eser okumaları için her öğrenci kendi belirlediği bir yazar ve eserinin araştırmasını yaparak panoda sergilenmesini sağlayacak şekilde hazırladı.

Genel Değerlendirme

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Kasım ayında yapılan çalışmalarda çerçeve plana göre proje çalışmalarına devam edildi.

15.12.2023 75

14-12-202314-12-202314-12-202314-12-2023