ARALIK AYI ÇALIŞMAMIZ

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Aralık Ayı Raporu

Gönül Çalab’ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü

“Gönül Çalab’ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü” öğrencilere paylaşıldı. Sözlükte, Yunus Emre’nin şiirlerinde geçen kelimelerin anlamı öğrencilerle paylaşıldı.

Afiş Yarışması

“Gönül Çalab’ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü” ile ilgili olarak sözlükte yer alan üç kelime seçilerek her öğrenci bir afiş hazırladı. Her sınıf için sınıfın en iyi cümlesi/afişi seçildi. Seçilen en iyi cümleler/afişler ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderildi.

Anahtar Kelimelerle Hikâye Anlatma Yarışması

Yarışma şartnamesi oluşturuldu ve öğrencilere yarışmaya dair açıklama yapıldıktan sonra yarışma ortamı hazırlandı. Yarışma oldukça eğlenceli ve bilgilendirici şekilde yapıldı. Sonuçları öğrencilerle paylaşıldı.

Genel Değerlendirme

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Aralık ayında yapılan çalışmalar eksiksiz şekilde tamamlandı.

Elif TURANLI                                                                              Gülser EROL

Türkçe Öğretmeni                                                                           Müdür Yardımcısı

18.12.2023 41

14-12-202314-12-2023